Kireçlenme, kemiklerin ucunda mevki meydan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye çıbanlayabilir. Bu hâl vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkarır. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz okkalı görülür. Başkaca bunaltıcı yük hamil olmak kadar kızgın fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, henüz okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da taban nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve çıbanparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Dolgunca mebzul sutaş tüketin. Akarsu, eklemlere dayanak esenlar. Bu yüzden her güneş en az 8 bardak sutaş kucakmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kadar erdemli kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebze ve meyve tüketin. Kemik esenlığı kucakin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti erdemli olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin okkalı gururı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik esenlığını himaye etmek kucakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein itibarıyla paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 itibarıyla paralıca olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer kucakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu kucakin, kemiklere dayanak olabilir. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şkârkinliğe bile hayırlı hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan mabeyinştırmalara için meyve ve zerzevat itibarıyla paralıca beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin keskin dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.